8 érv az önkéntesség mellett

8 érv az önkéntesség mellett

1. Csökkenti a vérnyomást:

A Carnegie Mellon Egyetem kutatása szerint azoknál a felnőtteknél, akik egy évben minimum 200 órát töltenek önkéntes munkával, 40%-al csökken a magas vérnyomás kockázata. Az Amerikai Járványügyi Központ szerint ez körülbelül 70 millió magas vérnyomással küzdő embert érinthet.

2. Egyetemi kapcsolatok:

A 4 osztályos egyetemi továbbtanulást tervező 12. osztályos diákok 40%-a végzett valamilyen önkéntes munkát, miközben azok, akik nem terveztek továbbtanulni csak 26%-ben önkénteskedtek, mutatta ki a Child Trends Data Bank.

8 érv az önkéntesség mellett

3. Életöröm:

A fizikai előnyök mellett, az önkéntesek körében alacsonyabb a depresszió előfordulása és tovább élnek, mondja a Corporation for National and Community Service tanulmánya, "Az önkéntesség jótékony hatásai az egészségre" címmel.

4. Boldogság:

Az önzetlen jócselekedetek hatására endorfinok áraszthatják el a vérkeringést. Tanulmányok kimutatták, hogy az önkéntes munka olyan boldogsághormonokat szabadít fel, mint a szerotonin, az oxitocin és a dopamin.

8 érv az önkéntesség mellett

5. Új barátok:

A 45-49 évesek korosztály 43 százalékának jelent gyakori problémát a magány, állítja az AARP 2010-es tanulmánya. Az önkéntes munkának köszönhetően olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akiknek hasonló az érdeklődési köre.

6. Új kötelékek:

Az önkéntesség összetartóbb családokat alakít ki. Akik együtt vállalnak önkéntes munkát, azok között erősödnek a személyes kapcsolatok. Emellett azoknál a gyerekeknél, akik önkéntességet vállalnak, nagyobb valószínűséggel alakul ki élethosszig tartó, szilárd munkaetika, mondja a ServiceLeader.org.

8 érv az önkéntesség mellett

7. A gőz kieresztése:

Az önkéntesség csökkenti a stresszt, mutatta ki a Carnegie Mellon Egyetem tanulmánya.

8. Kiváló referencia:

Önkéntes munka során nagy valószínűséggel alakítasz ki kapcsolatokat és sajátítasz el vezetői képességeket, ami jó referenciának számít az önéletrajzodban.

8 érv az önkéntesség mellett