Az Ön adatvédelmi beállításai

A legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a 3M webhelyei cookie-kat használnak a használati adatok elemzéséhez és a felhasználói élmény személyre szabásához, valamint, hogy az érdeklődési körének megfelelő hirdetéseket tudjunk megjeleníteni. A 3M által gyűjtött adatokról és azok felhasználásáról, valamint a 3M webhelyein a cookie-k használatáról további információkat a 3M Globális internetes adatvédelmi szabályzatában talál.

Elfogadás és továbblépés

Menu A 3M.hu megtekintése
A malacok is „újrahasznosítanak“

A malacok is „újrahasznosítanak“

Csehországban a sertéstrágya egészen újszerű felhasználási módját dolgozták ki. A Technológiai Kutatóintézet szétválasztja, szűri és sterilizálja a végterméket, hogy az így nyert ivóvízzel lássa el a disznófarmok lakóit. Az intézet munkatársai szerint a folyamat végén a víz annyira tiszta, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas lenne. Az eljárás nemcsak hogy iható minőségű vízzé alakítja a hulladékot, de a visszamaradó pelletek fűtésre, vagy elektromos energia termelésére is felhasználhatók.

A Technológiai Kutatóintézet a fenti újítással Innovációs Díjat nyert 2015-ben, a 3M által szponzorált Innovációs Fesztiválon.

Technológiai Kutatóintézet Cseh Innováció