Az Ön adatvédelmi beállításai

A legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében a 3M webhelyei cookie-kat használnak a használati adatok elemzéséhez és a felhasználói élmény személyre szabásához, valamint, hogy az érdeklődési körének megfelelő hirdetéseket tudjunk megjeleníteni. A 3M által gyűjtött adatokról és azok felhasználásáról, valamint a 3M webhelyein a cookie-k használatáról további információkat a 3M Globális internetes adatvédelmi szabályzatában talál.

Elfogadás és továbblépés

Menu A 3M.hu megtekintése
A rejtélyes tintahal

A rejtélyes tintahal

Az óriás tintahalak titokzatos teremtmények. Mivel az óceán legsötétebb mélységeiben élnek, nagyon ritkán van alkalom élő példányok megtekintésére. Első alkalommal 2006-ban, japán kutatóknak sikerült őket videóra venni. Ezt megelőzően csak hálókban elpusztult, vagy víz által partra vetett példányokkal találkozhattunk.

A Smithsonian Múzeum tulajdonában két példányt is van. A nagyobb állatot a spanyol tengerparton találták 2005-ben, és a Washington D. C.-ben található Smithsonian Sant Ocean Hall egyik termében állították ki.

A rejtélyes tintahal

Körülbelül ezzel egy időben, Tom Brodbeck, a 3M egyik munkatársa felvette a kapcsolatot a Smithsonian-nel. A 3M értékesítője műszaki kollégáival karöltve segédkezett a 150 kilogrammos példány konzerválásában, melyhez a vállalat adományozott 3M™ Novec™ folyadékot. A Novec™ egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik és számos helyen alkalmazható az elektronikus alkatrészek tisztításától a tűzvédelemig. Az óriás tintahalak konzerválásáról nem is beszélve.

SMITHSONIAN