Csúcshőmérséklet

A téli ruhák nem éppen a testhezálló kialakításukról híresek. De mi a helyzet például a snowboard-osokkal, akiknek nagy teljesítményű felszerelés szükséges ahhoz, hogy gyorsabban, magasabbra és messzebre jussanak?

Hőtérképezés

2011-ben a Burton vállalat és a 3M kialakított egy hőtérképezési rendszert. Alapos tervezés után 3M™ Thinsulate™ anyagok különböző típusaiból helyeztek el darabokat a test körül, hogy a hőszigetelés mellett a mozgásszabadság is megmaradjon.

A hőtérkép technikával és 3M™ Thinsulate™ hőszigeteléssel készült Burton Hackett snowboard dzseki tartja a meleget, miközben elősegíti a párolgást.

„Olyan ruházatra van szükségem, ami akkor is melegen tart, ha átvizesedik, és ami nem bumfordi, hogy a zsűri ne vonjon le pontokat a mutatványaimnál miatta.“

- Mark Sollors Transworld - Az év újonca 2011-ben
(Transworld Rookie of the Year)

Marvin Jones és Justin Keogh a 3M-től a 3M™ Thinsulate™ hőszigetelő anyagok gyártási folyamatát mutatják be Hannah Teter és Mark Sollors atlétáknak.

„Az a futás, amivel aranyat nyertél legutóbb, a következő versenyen már a döntőig sem fog eljuttatni. A sportolók minden évben a végső határaikat feszegetik, ezért a felszerelésüknek is tartania kell velük az iramot.“

- Mark Sollors Transworld - Az év újonca 2011-ben
(Transworld Rookie of the Year)

Kimaxoltuk a meleget

A Thinsulate™ akár kétszer is melegebb lehet, mint a kacsatoll, és a vizet is jobban taszítja. A sportolók számára pedig a legfontosabb az, hogy nem akadályozza a mozgást.

A hegyek királyai

A Burton vállalat a ’70-es évektől fejleszt snowboard-okat és újítja meg a snowboard kultúrát. Innovatív vállalatokként sok bennünk a közös.