Gondolkodási idő

Mit tenne, ha lehetősége lenne belépni a világ vezető laboratóriumaiba, találkozhatna a világ legelismertebb kutatóival, és heti egy munkanapját új ötletek feltárásával tölthetné?

Karrierlehetőségek a 3M-nél

Álommunkanap

A 3M meggyőződése, hogy a kreativitás szabadságot igényel. 1948 óta ezért arra ösztönözzük a munkatársainkat, hogy a munkaidejük 15%-át saját projektjeiken való munkával töltsék. Használják erőforrásainkat, állítsanak össze egy csapatot és meglátásaikat követve álljnak elő új megoldásokkal.

A kezdeményezésből innováció

Ha van titkos összetevője a 3M több, mint 100 éven át tartó innovációjának, akkor az ez: a tehetséges embereknek időt és erőforrásokat biztosítani, hogy kidolgozzák saját ötleteiket. Hosszú távon hatalmas előnyt adhat, és ha hibáznak is, legalább tanultunk valamit.

„A vezetés, ami destruktív kritikával illeti a hibákat, megöli a kezdeményezéseket, pedig ha fejlődni akarunk, létfontosságú, hogy alkalmazottaink kezdeményezésekkel álljanak elő.“

- William L. Mc Knight A 3M igazgatótanácsának volt elnöke

Idő + Pénzügyi erőforrás = Genesis Támogatás

A 3M-nél évente kétszer a 6-8 legérdekesebb ötlet Genesis Támogatásban részesülhet: ez 30 000 $-tól 75 000 $-ig terjedő tőke, egy 12 hónapon át tartó kutatásra. Mindent egybevetve, ez évente 750 000 $ befektetés olyan ötletekbe, melyek nem élvezik az adott üzletág hivatalos pénzügyi támogatását.

Korunk óriásait inspiráljuk

A 15% saját projektekre fordítható idő már magában innovatív ötlet. A 3M évekig volt az innovációk motorja kultúrájának köszönhetően, mely egyedülálló hozzáállást tanúsít az új, kreatív ötletek felé. Napjaink legbefolyásosabb úttörői hozzánk hasonló módszereket ültetnek át saját vállalati kultúrájukba a gyakorlatban.

Szeretjük látni ezt, mert hisszük, hogy a felfedezés szabadsága elengedhetetlen ahhoz, hogy új ötleteink támadjanak, melyek a problémák megoldásán keresztül mindannyiunk előnyére válnak.

Díjak a kezdeményezésért

Az alábbiakban három olyan 3M innovációt mutatunk be, mely a 15%-os kezdeményezésünknek köszönhetően született.